čtvrtek 10. července 2008

Normální blbosti

Dopadají na mě zase filozofický otázky celé planety. Proč člověk není postavený tak, aby byl celý život šťastný. Bylo by to daleko praktičtější. Takle se furt musí po něčem pídit a hnidopišit. Dále se důrazně ptám, proč mi musí život otravovat takový věci, jako je vaření, umývání nádobí, úklid a podobně. Kdy přestanou hrát v rádiu vychrchlaný Kabáty. Proč sem neukázněný břídil, který nic nedotáhne do konce. A když už konečně ten sráč nad nama přestane vrtat, bouchat, řezat, třískat... není slyšet Anti-Flag, ty ... debile tam!

Zkrátka nálada není hvězdná, jak by řekla mamka. Už ale vím, kdo je Hvězdný.

Vzala sem si příklad z Katt, a né teda že bych přestala kouřit, ale snížila sem to na pět denně. Udělala sem si příděl. Sem zvědavá, jak dlouho to vydržím, protože stačí, abysem šla do hospody a pravidlo pěti vezme za svý... po dvou pivech. Trapnej zlozvyk, to kouření. Na ňáký náplasti a podobný kraviny nevěřím, protože se znám, utratila bych milijón za náplasti a pak bych kouřila i s pěti čtverečkama za krkem.

Nadchází čas mých třicátých narozenin, je potřeba bilancovat a určit si cíle pro další třicetiletí. To teprv příde, sepíšu plán.

Chtěla bych už nezestárnout. Mně je v mých třiceti děsně dobře. Mám svobodu, můžu co chcu, nikdo po mně nedupe a nešlape, a když by se o to náhodou někdo snažil, můžu ho poslat do prdele, protože ve třiceti už na to mám plný právo. Nikdo mně neříká co a jak mám dělat a nikoho se nemusím prosit, když chcu něco podniknout. Nejsem vykořeněná a vykulená jako v šestnácti, všechno vím, všechno znám, překvapí mě máloco. Mám svoje sebevědomí, a za ty leta sem se naučila žít s tím, že sem hvězdná. Vím, že se mě ostatní proto bojí, a tak se ani nesnažím s nikým spřátelovat, stejně to moje kamarádství ve finále nikdo moc nepobere. Tímto mi ubyla zbytečná práce s mezilidskýma vztahama, zlo odlifruju hned na začátku a čím se nechci zabývat, se nezabývám. V šestnácti sem všechno strašně řešila, a ztrácela sem čas kamaráděním s někým, s kým to nemohlo vyjít, protože měl třeba křivej nos. Taky nic nevysvětluju lidem, o kterých předem vím, že mě nepochopí, vyhneme se tak trapáckým debatám o hovnu. Ve třiceti je to nejpěknější a nejlepší. Vím co chcu a prostě za tím pudu, až kolem budou třísky lítat. Ale je to fajn, v šestnácti bych nemohla.

Taky bych si přála, aby Aničce se vedlo dobře, to si přeju nejvíc na celým světě, ale nebudu to tady vypisovat, to je samozřejmý a jasný.

Vynechám přání jako zdraví, štěstí, spokojenost a tak dál, to je jasný též.

Dál taky vynechám plány na hledání hvězdnýho, protože...ale vo tom jindy.

Hlavně doufám, že se budu dobře bavit. Jako že budu mít furt někoho, kdo se mnou pude na pivo, a po barech, po klubech a hospodách. Protože jestli né, bude život sakra nuda. Chtěla bych mít svoje kamarády. Ty, co mám teď. Chtěla bych, aby zůstali. Nepotřebuju nový. Ti čtyři joudi mně stačí úplně a každej z nich má něco, co potřebuju. Pátýho už bych možná neustála, protože, co si budem povídat, ti čtyři sou vobčas taky nápor na nervy.

Chtěla bych, aby lidi kolem mě byli šťastní. A to je sobecký přání, protože když oni budou, já budu taky. Takže mi jde o sebe.

Chtěla bych letět balónem, letadlem, podívat se do Vegas, a taky bych chtěla, aby mě aspoň jednou v životě někdo pozval na luxusní večeři, kam bych si oblíkla třpytivý a blýskavý šaty a zežrala humra. Chtěla bych nepracovat, abych se mohla zabývat jenom tím, co mě baví, a abych nemusela poslouchat šéfy. Tímto bych si splnila i velký přání, aby mě už nikdy nikdo nezamknul v práci na hajzlu.

To je tak všechno, co ke svým životním plánům můžu říct.

A ještě taky bych chtěla, aby na mě Anča agresivně neječela, když po ní něco chcu. Protože když na mě někdo křičí, tak...já to prostě nesnáším.

- „ Ukliď si ten batůžek!"

- „Ne! Já tě nebudu poslouchat! Už tě mám plný zuby, dej mně žvýkačku!"

 

Ach jo, asi mě to zabije.

11 komentářů:

  1. vsecko nejlepsi!

    1.ze svy zkusenosti vim, ze prestat kourit je jen vo tom, si to proste v hlave naprogramovat. ja taky mela 18 let pocit, ze to nejde. ted uz to pul roku jde a docea v pohode.

    2. kdyby byli vsichni furt stastny, vubec by vo tom nevedeli. takze musej bejt sem tamnestastny, aby vedeli, co stesti vubec je. co myslis? tak si to aspon vysvetluju ja...

    OdpovědětVymazat
  2. ještě lepší je 33, to ti říkají \"Ježiši Kriste\" a pod....

    OdpovědětVymazat
  3. a poprala bych pajkovi,aby mu ty cesty vysly

    OdpovědětVymazat
  4. sis teda vybrala, hodinovej vylet balonem sedum litru

    OdpovědětVymazat
  5. wow - třicet...je to takovej mezník...mě to třeba trochu děsí, ale vypadá to, že si velice ó ká, což mi dává trochu náděj ;o) i gdyž já mám eště tři a půl prdele času, než se mi tendle věk přiblíží...máš to tady pěkný, dlouho sem tu nebyla

    OdpovědětVymazat
  6. Taky přeju Vše nej. Možná bych to neměla psát, nevím, jakou čekat reakci, ale na svůj věk opravdu nevypadáš / Jo já vím, otřepaná fráze, ale moc lidem jsem ji zatím neřekla. Vlastně nikomu, takže si toho važ:-) /. A na luxusní večeři si určitě někdy zajdeš. A jestli tě na ni nikdo nepozve, tak se pozveš sama, já bych to tak udělala:-). Tak ještě jednou a naposledy Vše nej.

    OdpovědětVymazat
  7. co blbnete, ona ma narozky az v zari _))

    OdpovědětVymazat
  8. no a co jako? Popřála sem si už teď a slavit budu mohutně příští měsíc. Září je blbý.

    OdpovědětVymazat
  9. zari je super, kdyz chces svuj vlastni dort !!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. ...nezabije, jistě posílí, že ?
    Konečně normální pohled na třicítku! Mě s tim všichni furt pruděj, že už jako budu stará (mám to za rok a půl) a že se mám zklidnit. Já si myslím, že právě proto, že budu \"stará\", tak už se klidnit nemusím :-))
    Pájo - nebuď škrt a kup jí to, ne :-)? Dá se sehnat i za 4 litry!

    OdpovědětVymazat
  11. Tricet nic neznamena, kdyz se clovek mentalne zasekne v 25ti(i drive), tak mu to muze s trochou stesti vydrzet celej zivot:))
    Me prani do budouci tricetiletky je vymyslet jak sipekne zit bez nutnosti chodit kazdej den do prace.Vymysli nas uz nekolik, ale zatim jsme na nic neprisli..

    OdpovědětVymazat