pondělí 14. dubna 2008

Flétní neděle a tak

Neděli sem po vzoru Katt K.o.k.s.ové strávila s hudbou. Mamka si vzala Ančičku, Hugo vyjel ven na kole, a tak sem si tady mohla rachotit z repráků a nikdo mi do toho nekecal.

Ráno sem slavnostně vstala v devět, uvařila kafe (takový to, co v reklamě „voní hezky" ale doma už né), podívala sem se na Scandalous Travelers, a pak sem šla umýt nádobí. U toho sem se uklidnila a přešel mě smích z dývka, jelikož při umývání nádobí mě smích přejde dycky.

Pak sem pískala na flétnu, ňáký vály od Amy Winehouse, a byla sem z toho nadšená, jak skvěle tam ta flétna sedí. Konečně ňáká hudba kam se se svým pištěním můžu vecpat, a moc to tam ničemu neubližuje. Zahrála sem teda ještě Blackout a Pezz - no tam už to jako ubližuje, ale mě to baví. Když sem si vydýchala plíce, a flétna byla zaflusaná jak kdyby v ní bydlelo stádo šneků, šla sem si přečíst časák. Dozvěděla sem se něco o Britney Spears, ale moc mě to nezajímalo. A moc teda nevím, proč je taková senzace, že Britney je odkecaná. Odkecanej je kdekdo. Ještě horší je, když si člověk najde na Youtubu klipy od Amy a pod tím sou výkřiky: „Zachraňte Amy!" „Ať už nebere drogy, dělejte s tím někdo něco!" „Ať nekouří, zničí si hlas!" Ach jo, Američani sou tak blbí, že když se tam nedějou žádný katastrofy, tak zachraňujou Amy. Britney. Paris.

Odešla sem zpátky ke komplu, a stáhla sem starý Offspring, No Doubt, Soundgarden, ňáký vály od Cancer Bats a Pennywise.

Na flétnu sem potom hrála akustický Talenty (a dobře nám to šlo), The Flatliners, Buzzcocks a něco od Kornů.

Poslechla sem Anti-Flag a u té příležitosti poobědvala špenátový salát.

Pak sem šla přepisovat Blbý rána do komplu (kóónečně sem se k té velké dřině dokopala), ale nevím teda, jestli to bude k něčemu dobrý. No, minimálně zabiju čas.

Večer sem se dívala na X Factor, a říkala si, jak je todle možný.

 

Vypadá to, že mám Huga na svědomí. Zešílel. Přijel včera z hospody, a hlásí:

„Zase tam byl."

„Kdo?"

„Ben."

„Ben?"

„Jo. Byl tam."

„Ben? Myslíš „mýho" Bena?"

„Jo, toho ... uječenýho debila."

„Aha. Odskočil si k Prduli na pivo."

„Fakt se posereš, ten borec je úplně stejnej."

„Není nikdo takovej."

„Ti říkám, úplně, ale do mrtě stejnej."

Takže máme v hospodě Talentí klon, teda podle Huga. Asi mu z toho hráblo, no nedá se svítit. Měl by přestat hulit.

Budu se muset vydat ke kartářce. Dlouho sem takle nikde nebyla, takže mám esoterický absťák. Napíšu Lauře, aby mi dala kontakt na tu svojí. Sima říkala, že by nikdy k nikomu takovýmu nešla, protože se bojí zjišťovat, jak umře. Uklidnila sem ji, že žádnej kartář, nebo dobrej kartář neříká lidem, jak umřou. Ovšem teda kromě mě. Sice sem se to dozvěděla tak jakože oklikou, ale kartář mě varoval před třema věcma.

a) nikdy nechoď v noci sama do lesa

b) nikdy nechoď v noci sama k vodě, zvlášť k rybníkům

c) pozor na střelný prach a výbušniny

Z toho mi vyplývá, že asi někde přídu k úrazu, v noci, v lese u rybníka, kde mě odkrouhne ruská mafie. Ale - osud je osud, s tím už člověk asi nemůže nic dělat. Daleko horší by bylo, kdybych umírala pomalou smrtí někde v ústavu. Radši beru to zastřelení. Je to romanticky tragický.

Proč ale píšu o těch kartářích... vytáhla sem starý kartářský kouzlo. Né, že bych na to byla ňák dobrá, ale jedno mi funguje úplně dobře. Je to stará mantra, dal mi ji právě kartář, a slouží k přivolání toho správnýho chlapa. Funguje to tak, že se to potichu odříkává, jako když si člověk vzpomene, že by pro sebe mohl něco udělat. Je to zkrátka kouzlo, který přivolá toho pravýho. Už se mi to párkrát povedlo, naposledy u Huga, když sem ho chtěla moc a moc, a on mě nechtěl ani trochu, a jak sem se pustila do mantry, tak se to zlomilo. Problém je, že to funguje, ale vesmírný síly už se nezajímají o následky. A jak se správně říká, když chce Bůh někoho potrestat, splní mu přání.

Na druhé straně si zase nemyslím, že Hugo je celej špatně. Byl tady ve správnou dobu, měla sem ho ráda ve správnou dobu. Jinak bych neměla Aničku. Takže špatně to určitě nebylo.

No ale je čas přivolat si toho pravýho. Nekonkrétního. Zkrátka někoho. Úžasnýho. Furt mám ale pocit, že tady v okruhu sto kiláků nikdo takovej není, a tak nevím, kde ho chcou vesmírný síly vyštrachat.

Mantra je zaktivovaná už týden, a žádnej výsledek. Asi to chce trpělivost. Zasraná trpělivost, kdo je na ňáký čekání zvědavej?

Taťka například mně pořád říká, že i když si najdu ňákýho jinýho chlapa, tak si vůbec nepomůžu, protože si hledám furt ty stejný. Lůzry. Rtuťovitý pošahaný typy. Taky mi poradil, abych si zašla do univerzitní knihovny, že tam můžu balit intoše. Ale moje představa týpků v univerzitní knihovně je strašně zvracející. Obrejlení studentíci, louskající Kafku, kteří sou nudní, nudní, nudní, a nemají sexappealu ani za mák. Navíc bývají hnusní jak pracovní sobota, a kompenzujou si to tím, že dělají machry s ňákýma chytrostma.

To sou například ti Lauřini právníci. Dycky si někoho takovýho najde. Případně si najde celou partu takových lidí. Já tam pak mezi nima sedím, ve vinárně, poslouchám intošský debaty o tom, kolik je masa v párkách, a zoufale si přeju, aby někdo vyskočil na stůl a předvedl striptýz, ať se aspoň něco děje.

Tak tohle né, děkuju pěkně.

Sima mně našla chlapa. Svýho známýho. Protože o něm mluvila pořád v superlativech, muselo přijít ňáký "ale". "Ale je to fotbalista." Řekla nakonec. Doporučila sem jí, ať si ho nechá.

Taky se mě taťka zeptal, jak si představuju ideálního chlapa, a když sem začla:

„Tak zaprvé musí být hezkej, za druhé chytrej..." Tak mě taťka stopnul, že to už chcu nereálnou věc. A to sem měla v zásobě ještě celej seznam úžasných vlastností.

Do kapely mě s flétnou furt nikdo nechce, a já se teda ani nedivím. S flétnou. Áchich, to je tak blbej nástroj. Jenomže na to, abych se naučila na něco pořádnýho sem tak strašně líná... zpívat neumím...no na nic situace. Potřebovala bych si přivydělávat hraním po klubech a hospodách, to by bylo boží. I kdyby to mělo být s nějakou zábavovou skupinou, která bude hrát jako největší hit „Reklamu na ticho."

Když sme u těch reklam, za reklamu roku vyhlašuju Staropramen - oslav narozeniny svýho křečka.

Smích mě katapultoval z gauče.

33 komentářů:

  1. pod hrat s nama, kdyz je ti jedno co :)) Evin tata nabizi 500-1000 za vystoupeni

    OdpovědětVymazat
  2. klíďo píďo, když mě vemete.

    OdpovědětVymazat
  3. já chci taky znát mantru! dokonce bych i věděla, koho přimantrovat :)
    rtuťovitý pošahaný typy mají hrozně velký osobní kouzlo, ale žít se s nima moc nedá, já mám pro ně taky slabost, ale už si je zakazuju. a univerzitní studentíci jsou mor.

    OdpovědětVymazat
  4. sto kiláků je málo, rozšiř akční rádius.

    OdpovědětVymazat
  5. Dewberry: ale když si zakazuješ týpky, co se ti líbí, tak s kým chceš být? A jestli si chceš přimantrovat toho, koho myslím, protože si kvůli němu pořizuješ parfém, a menuje se Štika, tak mám dojem, že se pošahanýmu typovi nevyhneš. Né že bych ho znala, ale někdo, kdo hraje v kapele nemůže být normální. Nebo jo?

    OdpovědětVymazat
  6. kowakova: jenže není pošahanej jako pošahanej ;) je fakt, že trochu pošahanej bejt musí, ale už se snažím vyhejbat takovejm těm pošahanejm charismatickej rozervancům, co neví, co chtěj.
    já jsem taky pošahaná, ale s mírou ;) takže taky vyžaduju někoho, kdo bude pošahanej, ale s mírou ;)

    OdpovědětVymazat
  7. jenom jestli spíš nechceš někoho, kdo tě bude vošahávat... (:

    OdpovědětVymazat
  8. Dewberry: hm, tak mě napadá, že my si asi nikdy nikoho nenajdem, protože potřebujem nenudný, zábavný, a pošahaný, ale když už budou pošahaný, tak ať jako nejsou máklí moc, to je nevyhovující. A zároveň aby nás živili, nejlíp.
    A zase třeba by nebyl špatnej pošahanej charismatickej rozervanec, kterej ví, co chce. Ideální. Ty se máš, že máš už vyhlídlího Štiku, já eště musím čekat a čekat...fňuk! Já si taky sakra zasloužím rtuťovitýho rozervanýho umělce! Vtipnýho a krásnýho. Voňavýho. Usměvavýho. Chytrýho. Zábavnýho, tolerantního.
    Teď teda na mě padla depka, že na todle možná ani ta mantra nestačí.

    OdpovědětVymazat
  9. nechci se opakovat, ale... ty fakt hledáš mě (:

    OdpovědětVymazat
  10. jeste muzes hrat v cimbalce:) tam se fletna uzije

    OdpovědětVymazat
  11. kowakova: Tomi má pravdu, ty fak hledáš jeho. Vtipnej, krásnej, voňavej, usměvavej, chytrej, zábavnej, tolerantní, to von všechno je :)
    No, sice je super, že mám Štiku vyhlídlýho, jenže nemám tu mantru! :)

    OdpovědětVymazat
  12. juch,sem slavna :)

    „Tak zaprvé musí být hezkej, za druhé chytrej...\" a muzikant. Staci tyhle tri veci.

    OdpovědětVymazat
  13. Tomi: ale ty seš z kola venku, za á daleko, za bé s manželkou. Za cé proč ti nejede blog...?

    Sabus: cimbál by mně urval uši a do smrti smrťoucí bych nechtěla hudbu slyšet. Pištění flétny a cimbál k tomu, to je smrtelný.

    Dewberry, Katt: Asi hledáme toho stejnýho, jenom pro každou jinak vypadajícího. nedá se svítit, je potřeba se situací pohnout. Gdo vypátrá, kam se dá hodit groupie inzerce? \"Jsem krásná, hvězdná, praštěná, na turné stavěná...\"

    OdpovědětVymazat
  14. jak, nejede? jede... to za cé.
    a zbytek je stejně jedno

    OdpovědětVymazat
  15. btw byla tam nějaká podmínka na svobodnýho? (:

    jinak moje milovaná ženuška bude asi těžko rozdejchávat, že jsem si právě koupil novou basu. a až jí dojde, že s tím jaguárem si taky nedělám prdel, tak to už nerozdejchá vůbec.

    no co. co s ní taky.

    OdpovědětVymazat
  16. Tomi: vogo, tak se neurážej :) To bych zase nerozdejchala já. Beru tě, i teda s tím jaguárem, když to jinak nejde :) A basu schvaluju. Kdy vyrazíme na turné? Mimochodem...můžu ti do basové linky pištět na flétnu. To by teprv byl hárdkór.

    OdpovědětVymazat
  17. hele, a co misto univerzitniho studentnika treba univerzitniho profesora?? ti jsou vo hodne zajimavejsi, uz vedej, co chtej, jsou alespon zcasti zajisteny, o inteligenci neni pochyb a uz vyrostli z beradu...

    OdpovědětVymazat
  18. se neurážím (:
    jinak s tou flétnou - ta se nechá i do pořádnýho rock\'n\'rollu, takhle z hlavy mě třeba napadá bhindi baghee od mescaleros, chceš to poslat? (:
    turné plánuju v létě, vydržíš? (:

    OdpovědětVymazat
  19. Tomi: na vál sem se podívala, našla sem to na Youtubu. To je schopný. docela mě překvapilo, že na flétnu hraje kořínek normálně na mikrák. Sem myslela, že to musí mít ňákej svůj speciální snímač.
    Jo, a do léta vydržím, jasněže. :)

    OdpovědětVymazat
  20. heh, prej schopný (:
    poslechni si tohle:
    http://music.mujsob.cz...aleros.zip
    a uslyšíš, co je to schopnej rock\'n\'roll (:
    jinak když už budeš v tom stahování, ještě koukni na http://music.mujsob.cz...w_race.zip, to je naprostá pecka.
    btw jsem k objednávce dneska přihodil i další kytaru, trochu magor. nevíš o někom, kdo by chtěl bicí? levně (: potřebuju zaplatit další nástroje (:

    OdpovědětVymazat
  21. Díky, stahuju. Další kytaru? Nejseš ty ňákej bohatej? Se máš, novou basu a kytaru... a já sem kdysi svou úžasnou kytaru, červenou nádhernou střelila za pakatel, protože sem neměla na jídlo. Hnusný počin.
    O nikom kdo by chtěl bicí teda nevím. Chtěla bych je já, ovšem to bysme nesměli bydlet v paneláku.

    OdpovědětVymazat
  22. paja-ostrovanka: s těmi univerzitními profesory máš pravdu, tam se dají najít zajímavý kousky :)
    jinak všichni úžasní chlapi jsou zadaní, občas přemejšlím, kde jsem byla, když se zadávali, když kolem mě jsou všichni single chlapi lůzři, ale začíná mi docházet, že se nejspíš zadali lůzři a úžasní se stali až po boku tý ženský. asi bych taky měla sbalit lůzra a udělat z něj někoho úžasnýho.

    OdpovědětVymazat
  23. mám k nim i cvičný blány na tichý cvičení v paneláku (:

    ta basa i kytara dohromady stojej pětinu toho, co jsem dal za ty bicí...

    a červenou mám furt (:

    OdpovědětVymazat
  24. Ostrovanka: pod pojmem univerzitní profesor si nedovedu nic představit. Sem takovýho člověka asi nikdy v životě nepotkala. Ale asi budou staří, ne? Staří podivíni, co pěstujou brouky. XD

    Tomi: a proč vlastníš celej kapelní arzenál? Aha vlastně, tys říkal, že na všechno hraješ. Tak to jo, už mi to došlo. A umíš na flétnu? XD

    OdpovědětVymazat
  25. no na zobcovou jsem hrál pár let, pak klarinet a saxofon, ale obávám se, že to už je dávno zapomenuto |:

    a vlastním to proto, aby se spoluhráči nemohli vymlouvat, že něco nemaj. a taky proto, že jsem rád soběstačnej (:

    OdpovědětVymazat
  26. a taky proto, že jsi multiinstrumentalista, na tos zapomněl.

    OdpovědětVymazat
  27. kowakova - já dělám fildu a myslím, že tihle učitelé brouky nepěstujou. vedoucí mojí diplomky je ročník 1978 a divnej není :)

    OdpovědětVymazat
  28. ty jo, stejnej ročník jak já. No to teda...tak to mám ňák zkreslený představy.

    OdpovědětVymazat
  29. ha, 1978? tak to nic, to jsem koloušek (:

    OdpovědětVymazat
  30. Jakože sem stará? Tak tos neměl! Tady končí veškerá legrace, milej zlatej.

    OdpovědětVymazat
  31. nene, jako že já jsem ještě nedochůdče (: ty jsi v ideálním věku. i když vlastně ne, ještě ti do něj pár let chybí (:

    OdpovědětVymazat
  32. tak to jo. Já sem četla \"jako že já jsem ještě NEDŮCHODČE.\"

    OdpovědětVymazat