pondělí 17. března 2008

Nový sestřih

"Jaká je naděje na lásku? Stejná jak hrana na dokonalém oblázku... Veškerá žádná."

V sobotu večer sem zjistila, že Hugo najednou není doma. Myslela sem, že šel třeba něco koupit na benzínku, tak sem čekala, asi hodinu, jestli příde nebo co. Nepřišel. Tak sem mu zavolala, kde jako je, a dozvěděla sem se, že v hospodě. Zase. Křičela sem na něho do telefonu, že ať si kurva rozmyslí, co dělá, protože už toho všeho mám akorát tak dost, a ať si laskavě vybere mezi nama a hospodou, kurva! Řekl, že všechno je moje vina, protože ho nechcu poslouchat, a tak odešel do hospody. Zeptala sem se ho, jestli si o sobě myslí, že je normální. Po tom odpoledni, kdy ho chytli flojdi a nadýchal, tak to asi vzal jako ohromnou srandu, a eště ten večer do sebe musel kopnout dalších deset škopků. Já se snažím, vopravdu se snažím, ale nesnáším když je ožralej. Smradlavej a votravnej. Když je ožralej už čtvrtej den, dou všechny fóry stranou. Slíbil teda, že příde za hodinu. To bylo tak devět. Došoural se kolem půlnoci.

Druhej den sem se snažila. Nedělat scény. Dycky si řeknu, že to nestojí za to. Že on mi nestojí za to. Jenomže se celý dopoledne válel v posteli, hovno dělal, ani Aničku k sobě nechtěl pustit, mně nařídil, ať du nakoupit, a pokud možno udělám oběd. Na to sem mu tak maximálně ukázala fakáča, samozřejmě. Úplně sem z toho byla vyřízená, co si ten hňup o sobě myslí. Nechápu to, že chlapi se necítí jako dospělí jedinci, chovají se jako děcka, a jako děcka se nechají celej život obskakovat.

Pak naštěstí volala Sima, že dem k jejímu bráchovi na kafe. Brácha dělá v jednom baru, tak sem souhlasila, a hned sem radostně vyrazila. Hugo měl samozřejmě frfly, ale nemohl mě ničím ohrozit.

V baru sme pobyly ňákou dobu, dala sem si latté a minerálku, a Sima vymyslela, že skočíme do blízkýho kadeřnictví, a necháme mě ostříhat, abysem byla na své pražské fotce „boží". Vymýšlely sme střihy, a Sima řekla, ať se nechám ostříhat jak Ben. Řekla sem jí, že asi upadla, že ho sice žeru, to jo, ale vopravdu nemusím vypadat stejně. Navíc mně dělá hrozně zle, když se na něho dívám, jak si furt odhrnuje patku z očí, šimrá mě z toho celej xicht. Protože sme na nic jinýho nedošly, tak sem si řekla, že se vložím do rukou holičky, a budu doufat, že bude dobrá. Sima mě teda nechala v kadeřnictví a vyrazila na nákupy. Holička byla taková mladá koc. Řekla sem jí, že chcu zkrátit vlasy. Zamyslela se, a navrhla změnu barvy. Na světle hnědou. To sem odmítla, protože na svou svítivou červenou a ještě svítivější růžovou sem fakt hrdá. Pak se zeptala, jestli by mi nevadil ňákej kratší sestřih. Řekla sem, že pokud dokáže vymyslet něco schopnýho, tak mi to rozhodně nevadí, jenom nechcu nic podholovat, jinak ať si dělá co chce. Začala teda stříhat, a uprostřed stříhání se mě zeptala, jestli by mi nevadilo, kdyby mi z afiny střihla takovou patku našikmo. Á jé, už je to tady, říkala sem si. Se tomu nevyhnu, a nakonec na fotce budem vypadat stejně s těma růžovýma patkama, jak dva tydýt. Řekla sem, že to by mi teda vadilo, ať mi s afinou nic nedělá. Přišla Sima, smála se, a řekla, že ale ta patka by mi slušela. Holička začla mohutně přikyvovat. Narůstala ve mně panika.

„Ne, já tak tu afinu nechcu." Protestovala sem.

„Ale to Vám bude slušet. Budete to mít jenom na jedné straně, a když to natužíte, bude to držet." Přesvědčovala mě holička.

„Poleze mi to do očí."

„Prosimtě, to dáš za ucho." Vložila se do toho Sima. „Jo, udělejte jí to tak." Odsouhlasila to za mě.

„Jo, to dodá tomu střihu šmrnc, fakt to bude dobrý." Přikyvovala holička.

„No tak jo." Svěsila sem ramena. Proti přesile sem neměla žádnou šanci.

A výsledek? Naprostý emo.

Zalepila sem čtyři stovky, a jak sme vyšly z kadeřnictví, sykla sem na Simu:

„Vypadám jak Frankie Iero."

„Jak vypadá Frankie Iero?" Smála se Sima.

„Jak já." Kontrolovala sem se ve výloze. „Ale je to teda prda!"

V šalině sem přestávala být nasraná. Zašly sme ještě do hospody, daly sme pivo, a já sem pak mazala na nákup, protože mi volal Hugo, hlavně ať nakoupím. Fakoffff. Když sem dorazila dom, byla sem ze svýho účesu nadšená. Je vážně skvělej. Takovej... hodící se ke mně. Jo. Vážně praštěnej.

Skvělá nálada mě ale okamžitě přešla, protože doma samozřejmě Hugo nehnul ani prstem, takže se tam nakupil bordel, o nádobí ani nemluvě. Dělala sem na večeři smaženou brokolici, a ještě bifteky, takže sem všeho měla nad hlavu, úklid kuchyně mi zabral další hodinu. Pak sem musela uklidit obývák, vykoupat Aničku, a do toho všeho kolem mě kroužil otrávenej Hugo se svýma kecama. Řekla sem mu, že maso a brambory už má hotový, a ať se de najezt. Stál v kuchyni a čekal, až mu to nandám na talíř. To už sem na něho fakt vyjela, jak fena postižená vzteklinou, na tohle nemám nervy ani žaludek.

Je na světě chlap, který je schopný se o sebe postarat? Který je zároveň chytrý a vtipný? Který je voňavý, milý a usměvavý?

Jestli jo...chceš mě, máš mě. \"\"

29 komentářů:

  1. jo, existujou takovy. akorat by te mozna nechteli s hugem:)

    OdpovědětVymazat
  2. Pořádný muž by se nezahodil s holkou, která mluví a píše vulgárně, tahá se po barech s kamarádkami, utrácí velké peníze za účesy, kterými se jenom zesměšňuje...

    OdpovědětVymazat
  3. Jardo, \"pořádnýho\" chlapa tak, jak ho vidíš ty, by Kowakova nechtěla. Toho by nechtěla žádná.

    Kowakova: No tak dva, tři na jeden stát možná jo;o)
    Já mám takovou naivní vizi, že bych se některé věci pokusila eliminovat tím, že bych nikdy nežila s chlapem, co nikdy nebydlel sám. Já to vidím na svých spolubydlících. Oni nejsou schopný koupit ani toaletní papír, když dojde, protože si myslej, že tam doroste sám. A podobný je to se vším.

    OdpovědětVymazat
  4. Ostrovanka: existujou? vážně? :o)

    Jarda: jak \"píše vulgárně\"?... Di do hajzlu! XD

    Kopřiva: a to je svatá pravda. Měli by žít ňákou dobu sami. Než přejdou z péče maminky do péče manželky. Jenomže...na druhou stranu teda nevím, jestli by si z toho něco vzali...

    OdpovědětVymazat
  5. hehjasně, že existujou. třeba já (((:
    dokážu se postarat vo sebe i vo čokla, jsem chytrej, vtipnej, voňavej a někdy dokonce i milej a usměvavej (((:

    ale taky náladovej vzteklej cynickej asociál. hm, takže nic...

    OdpovědětVymazat
  6. jo jenzei ti, kteri sami zili, se jak lusknutim prstu zmeni opet v deti, kdyz zacnou zit s zenskou...

    OdpovědětVymazat
  7. hmno, jak kdo... a jak s kterou, žejo.

    OdpovědětVymazat
  8. Tomi: tak náladovost, vzteklost, cynismus bysme měli společný. zařazuju si tě na seznam :o)

    OdpovědětVymazat
  9. no počkato seznamu jsi nepsala... (:

    OdpovědětVymazat
  10. Kongratuluji k vyberu vaseho partnera !

    OdpovědětVymazat
  11. Oh, a to je velmi roztomile mit \"fuck, fuck...\" publikovane na kazde strance vaseho blogu ! Ono to nasvedcuje, ze vy take nejste zadny andilek....!

    OdpovědětVymazat
  12. heeeeh, nainstaluj si kua to ICQ konecne, nejde se ti nikam dopsat jako. A na to,abys byla samostatna,bys devenko musela makat :))

    OdpovědětVymazat
  13. Tomi: tak jelikož si na seznamu zůstal jediný, a Jarda mě nechce (fuck!), tak si vyhrál.

    Paja: nainstalovat to nejde, protože dycky když to nainstaluju, záhadně se připojím na mamčino í cé kvé. Takže to už sem vzdala.
    Nesnáším slovo \"děvenko\" a nesnáším slovo \"makat\". :o)
    A esli chceš komunikovat, napiš mně na mejl. Můj máš, ne? Já tvůj nemám. Takže nic, asi.

    OdpovědětVymazat
  14. Jo, jo, tak opět jsi mě pobavila! S tím jídlem mě to taky točí. Můj drahý si neni schopnej sám vyndat ani talíř z mikrovlnky (by se spálil). Když mu řeknu, ať si to nanadá na talíř, jestli chce, tak se mě zeptá: \"a to jako na to mám šahat?\". Sice je jinak výbornej, kupodivu i chlastat přestává (nebo chlastáme spolu, což mi baví), ale todle je děs. Naštestí nejsem moc útlocitná, když na pár dní odjíždím, tak třeba dvě jídla uvařím a když ty zbylý dny chroupe housky, mi je uplně jedno.
    Nelíbí se mi tlustý chlapi :-)) a to tak, že fak vůbec!

    OdpovědětVymazat
  15. ale stejněi když jsem jedinej, tak se mi seznam vůbec nelíbí... já mám jako vokouzlovat i bez nějakýho pitomýho seznamu (:

    OdpovědětVymazat
  16. Mezzo: já taky nesnáším tlustý chlapi. Chvála metrosexuálům, že zpřetrhali letitý ujetosti typu \"chlap má mít pivas a smrdět\".

    Tomi: ale tak vokouzluješ i bez seznamu, to já jenom aby sis o sobě moc nemyslel.

    OdpovědětVymazat
  17. (:ne, já jsem hrozně skromnej... (:

    a tlustej taky nejsem (:

    OdpovědětVymazat
  18. btwněkterý ženský uměj bejt taky pěkně nesamostatný...

    (a openid funguje, hurá!)

    OdpovědětVymazat
  19. jójó,s Hugama bejvaj problemy...znam to z vlastni zkusenosti. Ale o nic lepsi nebejvaj ani Jakubove,Martinove,Denisove a natoz Standove...

    OdpovědětVymazat
  20. Katt: to máš teda sakra pravdu.
    Když sem o tom přemýšlela, zajímalo by mě, jestli za hranicema našeho státečku je to jiný. Jestli sou jinak vychovaní chlapi. Jestli sou lepší.

    OdpovědětVymazat
  21. nejsou. chlapi jsme všude na světě stejný hovada (:

    OdpovědětVymazat
  22. Tomi: né, já tomu nevěřím. Dobrovolně zůstávám naivní a doufám, že někde sou takoví úžasní týpci. A myslím to upřímně. :o)
    Už to tady zavání militantním feminismem. A sakra! :o)

    OdpovědětVymazat
  23. ale houby feminismus,počkej, až začnu psát, co si myslím vo ženskejch (:

    já jsem vlastně dost nesnášenlivej týpek, když to tak po sobě čtu (((:

    ale vážně - lidi se neměněj se státní příslušností. skvělý lidi jsou tady i v austrálii. akorát tady se ti to nezdá, protože blbců je většina. ale to všude.

    OdpovědětVymazat
  24. ale kowakova nemysli si, ze nekde je to lepsi, ja bych spis rekla, ze vsude je nejaka ta mala hrstka spravnych chlapku, z ktere vetsinu uz ma fantasticke zeny a zivoty a ten bidny zbytecek je k nepotkani...
    treba tady ve Spanelsku jsou chlapi zas jini necim jinym, ale ve finale je to stejny, musis si je naucit na tve normy a pokud to nezabira, holt proste odejit (aj kdyby jen demonstrativne na tyden) at si uvedomi o co prichazi, co ma doma za fullservice. Ale prece jen jsem za, aby se ten fullservice nekonal! Nebud blba a bud vic prisna, uvidis, z nouze si i tu veceru udela nebo sam zehreje... ver mi vyplati se to!

    OdpovědětVymazat
  25. ale to je všechno od začátku špatně!
    podle mě většina ženskejch dělá tu chybu právě v tom plným servisu. chlap je vod přírody líný stvoření, takže když se vo něj někdo postará, tak mu to samozřejmě vyhovuje. jenže ono to časem přestane vyhovovat tý ženský a tý pak nezbyde nic jinýho než začít prosazovat ústupky.
    taky vám na týhle logice přijde něco zvrácenýho?

    podle mě je normální ve vztahu rovnoprávnost a samostatnost. tou rovnoprávností nemyslím takovou tu pitomou feministickou, ale úplně normální. mně nedělá problém hodit prádlo do pračky nebo ho vyndat ze sušičky a složit, ale zase bych očekával od své partnerky, že pokud jí praskne žárovka, tak nebude čekat celej den potmě na mě, až se vrátím a vyměním jí. nedělit práci na mužskou a ženskou a hlavně neřešit zásluhy. dělat to, co je potřeba, a nehádat se, kdo to má dělat.

    jenže jakmile se na tenhle systém nenajede hned ze začátku, tak už to pak jde blbě, jde-li to vůbec.

    OdpovědětVymazat
  26. Tomi má pravdu, jenže někdy si to ženská může nakrásno udělat takhle a chlap zvlčí a zpustne stejně...

    OdpovědětVymazat
  27. tomi mas pravdu s tim servisem, tak sem to myslela, ale v cem zensky vlcej??? tam jedine kritizuju ty, co se o sebe cim dal min staraji, ale to je vlastne oboustranne ;)

    OdpovědětVymazat
  28. já jsem reagoval na dee, že někdy se tomu prostě nevyhneš. a zvlčet může chlap i ženská.

    OdpovědětVymazat